Profesori MSŠ Donji Vakuf na regionalnoj obrazovnoj konferenciji

Proteklog vikenda u Konjicu je održana 13. regionalna konferencija u organizaciji Zajednice inovativnih nastavnika Step by step. Među više od 300 učesnika bili su uposlenici naše škole: profesorica engleskog jezika Nedžla Krnjić, profesorice bosanskog jezika i književnosti Ajla Sušić i Altijana Ćemer i školski bibliotekar Amer Čolak.
Pored prisustva raznovrsnim, veoma sadržajnim predavanjima, diskusijama i radionicama, naši profesori imali su i prezentacije vlastitih projekata. Profesorica Nedžla govorila je na temu: “Lokalna zajednica kao partner i glavni resurs u realizaciji vannastavnih učeničkih projekata – prikaz dobrih praksi.” Profesorice Ajla i Altijana, zajedno s bibliotekarom, predstavili su projekat “Festival lektira”, koji nudi novi pristup obradi školske lektire, a nastao je u vrijeme online nastave. Obje prezentacije naišle su na odličan prijem učesnika Konferencije, a opći utisak naših profesora je da će im stečena iskustva i znanja mnogo pomoći u daljem unaprijeđenju odgojno-obrazovnog rada.
MSŠ Donji Vakuf trajno je opredijeljenja da podrži nastavnike i stručne saradnike spremne da svakodnevno ulažu u vlastito usavršavanje.
Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print