Produžen pritvor Narcisu Mekiću osumnjičenom za trostruko ubistvo u Bugojnu

0
171

Kantonalni sud u Novom Travniku produžio je pritvor Narcisu Mekiću iz Bugojna osumnjičenom za trostruko ubistvo koje je počinio krajem septembra ove godine.

-Odlučujući po prijedlogu Kantonalnog tužiteljstva KSB/SBK Travnik, vijeće Kantonalnog suda u Novom Travniku, u kaznenom predmetu protiv osumnjičenika N. M. zbog kaznenog djela ubojstva  iz članka 166. stav 2. točka a) u sticaju sa dva kaznena djela ubojstva iz članka 166. stavak 1. Kaznenog zakona Federacije BiH, donio je rješenje o produženju mjere pritvora. Osumnjičenom je produžen pritvor u trajanju od 2 (dva) mjeseca, počev od 27.10.2018. godine ili do nove odluke suda. – saopćeno je iz Kantonalnog suda u Novom Travniku.

Mekić je osunjičen da je  27.09.2018. godine u jutarnjim satima u policijsku stanicu Bugojno prijavljena su dva slučaja sa smrtnim posljedicama. U 08,20 sati u ulici Kovačuša, općina Bugojno, prijavljen je požar na porodičnoj kući, u kojoj su prilikom gašenja požara pronađena dva beživotna muška tijela, mlađe starosne dobi, D.D. (24) i M.M. (23).

U drugom dijelu grada, u porodičnoj kući u ulici Jaklić u 10,30 sati prijavljen je pronalazak beživotnog tijela starije ženske osobe A.K. (75), za koju se sumnja da je ubijena.

Izvor : Travnik.Grad