Prodaju automobile, kamenolome, grobna mjesta, špijunsku opremu…

0
32

U oglasniku se osim vozila, nekretnina, mobilnih uređaja, računala, bijele tehnike, videoigrica, umjetnina ili kućnih ljubimaca, može pronaći i kamenolome, grobna i parkirališna mjesta, oružje…

“Od igle do lokomotive” – u kratkim crtama to bi bio opis onoga što se može kupiti na internetu. Brojni internetski korisnici odlazak u kupnju zamijenili su virtualnim prodavaonicama, gdje u nekoliko klikova mogu dobiti ono što traže, piše Večernji list BiH.

Jedan od najvećih internetskih oglasnika u BiH spojio je prodavače i kupce udaljene stotinama kilometara, a da ljudskoj domišljatosti nema kraja, dokaz su svakodnevni oglasi u kojima se može pronaći apsolutno sve.

Tako se u ovom oglasniku, osim vozila, nekretnina, mobilnih uređaja, računala, bijele tehnike, videoigrica, umjetnina ili kućnih ljubimaca, može pronaći i kamenolome, grobna i parkirališna mjesta, oružje…

– Prodajem kamenolom Majden sa svom pratećom mehanizacijom u njegovu krugu, separaciju, utovarivač, bager gusjeničar, kamion Iveco, drobilicu, poslovno-stambeni prateći objekt od 350 m2 s velikom garažom i radionicom za popravak kamiona i strojeva. Posjeduje sve dozvole i čistu papirologiju. Koncesija i svi drugi papiri su uredni… – objavio je oglašivač iz Velike Kladuše koji ovaj kamenolom prodaje za 650.000 KM. Grobno mjesto moguće je kupiti po cijeni od 2000 do 5500 KM. – Prodajem rezervaciju nekorištenog zemljišta za dva grobna mjesta. Održavanje plaćeno do 2029. godine. Cijena po jednom grobnom mjestu 5500 KM – objavio je oglašivač iz Sarajeva.

Parkirališna mjesta prodaju se po cijeni od 7000 KM, dok se mini parkirališne rampe prodaju po cijeni od 40-ak do 400 KM. – Mini parkirališna prepreka ZKTeco, pogodna za korištenje u stambenim, poslovnim zgradama, hotelima, u zračnim lukama. Upravljanje daljinskim upravljačem. Zvučno upozorenje u slučaju sudara dok je prepreka podignuta. Napajanje baterijom (4 x 1,5 V). Zvučno upozorenje kada je baterija prazna. Robustan dizajn, izdržava pritisak 2-3 tone. Radna temperatura od -10° do +55 °C. Dimenzije 390 x 160 x 75 mm. Težina rampe je 8 kilograma, a cijena 400 KM – napisao je prodavač iz Bijeljine. Nisu rijetki glasi u kojima se prodaju kreme za pričvršćivanje zubne proteze, ortodontski vosak za protezu, tablete za dezinfekciju proteza, kao i popravci. Ljubitelji kamp-vozila, kampiranja i boravka na otvorenom također imaju bogatu ponudu, a novog ljubimca mogu kupiti po cijeni od 5000 KM do gotovo 150.000 KM.

– Kamper (bh. pločice) u odličnom stanju, 2019. godište, kupljen u Njemačkoj nov, nije vozilo za najam, jedan vlasnik, WC i tuš samo isprobani, nikada korišteni, maxi niska šasija 4,5 t, dužina vozila 7,49 m s nosačem za 4 bicikla 8,10 m. Registriran za 5 osoba, vozi B kategorija. Cijena vozila je 149.000 KM – stoji u jednom od oglasa. Naravno, moguće je kupiti i oružje, sef za oružje, suzavac, špijunsku opremu…

Prodavač iz Banje Luke prodaje USB prisluškivač snimač razgovora po cijeni od 50 KM. – Špijunski USB SD, čisto i jasno snimanje razgovora. Pogodan za prisluškivanje, predavanja u školi, na fakultetu, digitalni diktafon za intervjue (za novinare), poslovne sastanke itd. Maksimalan kapacitet kartice je 32 GB. Snimanje razgovora do 320 sati. Trajanje baterije do 5 sati. Punjenje na USB bateriju 100mAh. LED indikator on/off. Memorijska kartica nije uključena u cijenu – navodi se u oglasu. Prodaja rabljene odjeće također je vrlo popularna. Tako je žensku majicu moguće kupiti po cijeni od pet maraka, dječji kombinezon za 10 maraka, tri rabljene dječje suknje također za 10 KM… Osim na komad, odjeća se prodaje i u paketima. – Rabljena odjeća na vreće, uvezena je iz Njemačke, mješavina je odjeće za proljeće i ljeto, sve za daljnju preprodaju. Jedna vreća je 20 KM, a težine su oko 20 kilograma… – navodi oglašivač iz Kalesije.

Osim prodaje, u ovom oglasniku zastupljene su i brojne usluge, poput masaže, puštanja glazbe, fotografiranja vjenčanja i rođendana, izrade maturalnih, seminarskih i diplomskih radova, izrade svih vrsta svjetlećih reklama, usluga prijevoza, šlep-službe pa do svih vrsta popravaka u kućanstvu.

Izvor: vecernji.ba