Prodajno – izložbeni štand Udruženja “Leptir” i Omladinskog centra

Udruženje “Leptir” Bugojno u petak, 02. decembra organizuje prodajno – izložbeni štand sa
 zajedničke kreativne radionice mladih iz Udruženja Leptir i Omladinskog centra,  u vremenu od 11:00 do 14:00 sati, ulica Zlatnih ljiljana /u blizini Mješovite srednje škole u Bugojnu.
Sredstva od prodaje namijenjena su za nabavku materijala za naredne kreativne radionice i aktivnosti u Udruženju “Leptir”.
” Ovom aktivnošću obilježavamo dva važna datuma, 03. decembar – Međunarodni dan OSI“ i 05.decembar – Dan volontera
Ovakve aktivnosti su jako bitne za bolju socijalizaciju i uključivanje mladih sa teškoćama u razvoju u društvo, a kod mladih tipičnog razvoja za povećanje svijesti te razvoja empatije i razumijevanja, kao i spoznaje o sposobnostima mladih sa teškoćama u razvoju usprkos preprekama koje imaju.
Polako, korak po korak, mijenjamo svijest i razvijamo empatiju kod mladih ljudi tipičnog razvoja, idemo ka stvaranju inkluzivnije i pristupačnije zajednice što je naš dugoročni cilj.” –  poručuju iz Udruženja Leptir.
U prilog tome govore i neke od izjava učesnika, mladih iz Omladinskog centra koji su se po prvi put susreli i družili sa mladima sa teškoćama u razvoju:
Prvi utisak me je oduševio. Toliko ljubavi i dobre zabave … oduševljene. Posebno me je dojmilo to što su svi toliko raspoloženi i kreativni. Drago mi je što sam dio ovako lijepog dešavanja.
U Udruženju Leptir mi se mnogo dopalo, rad i atmosfera su odlični. Nadam se ponovnom druženju.
Oduševljena sam osobljem i našim Leptirićima. Želja mi je da se družimo i ubuduće.
Ova radionica me zaista potakla na razvijanje kreativnosti. Divno je vidjeti mlade ljude koji se trude i unapređuju sebe u svakom pogledu kao i potenciranje volonterskog rada.
Leptirići su divna ekipa za suradnju što me čini iznimno sretnim.
Veoma sam zahvalna Almi što nam je pružila priliku da prisustvujemo radionici. Bilo je divno i nadam se da će biti ponovo prilike za susret.
Predobro iskorišteno vrijeme, dobra zabava i lijepo društvo.
Divno, nadam se da ću dobiti priliku da opet ovdje provodim vrijeme.
Bilo je dobro provedeno vrijeme i bilo je lijepo upoznati nove ljude. Nadam se da će biti još ovakvih aktivnosti.
Voditeljica ove aktivnosti je Alma Avdibašić, psihologinja/pedagoginja, volonterka u Udruženju Leptir.
izvor: fb / Infobugojno
Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print