Problemima nema kraja: “Zmajevi” protiv Švedske bez pola tima

0
23

Ionako oslabljeni izostancima zbog povreda i zaraze koronavirusom, naša rukometna reprezentacija danas je dobila još loših vijesti.

– Nakon što su u Sarajevu zbog pozitivnih nalaza na prisustvo Covid-19 ostali Admir Ahmetašević, Alen Ovčina, Dino Hamidović i Elmir Građan, u ekipi imamo nedovoljno oporavljenog Vladimira Vranješa (koji večeras neće biti u sastavu), sinoć je neugodnu povredu na treningu zaradio i prvi golman Benjamin Burić (ipak će nastupiti večeras), a danas su pozitivne rezultate na prisustvo koronavirusa Covid-19 jedini desni bek (jedini ljevak) u ekipi Dejan Malinović i šef bh. delegacije Srđan Jović.

 

Malinović i Jović su već u karantinu i čekamo njihove rezultate PCR testiranja. Naš lijevi bek Mirko Herceg već treći dan ima temperaturu (negativan je na Covid-19) i on također neće igrati večeras. Vjerujemo da će naši momci, koji večeras izađu na teren dati sve od sebe, a naše je da ih podržimo i budemo uz njih od prve do posljednje minute, saopćeno je iz Rukometnog saveza BiH.

 

avaz.ba