Privrednici sa područja SBK i predstavnici JP Elektroprivreda BiH o tržišnom snabdijevanju električnom energijom

0
71

 

Udruženje poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine i Javno preduzeće Elektroprivreda Bosne i Hercegovine organizirali su danas u Travniku edukacijsko-konsultativni sastanak predstavnika JP EPBiH sa poslodavcima sa područja Srednjobosanskog kantona.

Cilj sastanka je predstaviti predstavnicima kompanija osnovne informacije o tržišnom snabdijevanju električnom energijom i aktuelnim trendovima na tržištu, kao i razmotriti mogućnosti unapređenja poslovno-partnerskih odnosi između članica UPFBiH i Elektroprivrede BiH.

 

Edukacijsko-konsultativni sastanci u organizaciji UPFBiH i JP Elektroprivreda BiH omogućavaju predstavnicima javnih i privatnih kompanija da kroz direktne razgovore razmijene stavove, istustva, ukažu na moguće probleme o snabdijevanju električnom energijom, ali i dogovore modalitete mogućnih partnerstava. Prvi takav sastanak održan je u Zenici prošle sedmice, a nakon današnjeg sastanka u Travniku, sastanci će se u narednom periodu održati i u Tuzli, Jablanici, Bihaću, Goraždu i Sarajevu.

 

„Današnji sastanak u Travniku, kao i prethodni u Zenici, pokazao je da su ovakvi susreti i razmjena informacija korisni kako za članice Udruženja poslodavaca FBiH, tako i za predstavnike JP Elektroprivreda BH. Na ovim sastancima i jedni i drugi dobijaju precizne i tačne informacije, u prilici su direktno otkloniti određene nesporazume i uvezati se kako bi u budućnosti direktno sarađivali i brže i efikasnije rješavali sva otvorena pitanja.

 

Predstavnici kompanija posredovanje UPFBiH, od sada se direktno mogu obraćati JP Elektroprivreda BH sa upitima i dobiti odgovor u najbržem mogućem roku. Organiziranjem ovih edukacijsko-konsultativnih sastanaka želimo upoznati svoje članice sa najnovijim trendovima i uvjetima na tržištu električne energije u BiH.

 

Na ovaj način želimo potaknuti saradnju poslodavaca i EPBiH u pravcu zajedničkog djelovanja na rješavanju svih potencijalnih i postojećih problema koji se javljaju ili mogu javiti u snabdijevanju električnom energijom. Zahvaljujemo JP EPBiH čije je rukovodstvo prepoznalo značaj ovakvog načina djelovanja i pobližeg upoznavanja njihovih najvećih korisnika sa stanjem i trendovima na tržištu električne energije“, istaknuli su iz Udruženja poslodavaca FBiH.

 

JP Elektroprivreda BiH na području Srednjobosanskog kantona ima oko 59.000 kupaca od čega su krajem prošle godine njih hiljadu bili tržišni kupci, odnosno, oni koji su dobrovoljno izabrali snabdjevača. Oko 53.000 kupaca na području SBK su domaćinstva, a ostalo čine kompanije, privredna društva, institucije, obrti itd.

Izvor:TnTPortal

 

JP Elektroprivreda BiH kao najveći proizvođač električne energije u BiH sa godišnjom proizvodnjom višom od 7000 GWh, edukacijskim ciklusom čija provedba je planirana u sedam gradova na području FBiH koje je u nadležnosti JP Elektroprivreda BiH, nastoji učvrstiti i unaprijediti poslovne odnose sa svojim dugogodišnjim kupcima u uslovima otvorenog tržišta električne energije i ponuditi informacije o mogućnostima uspostave poslovne saradnje sa potencijalnim partnerima.

 

„Predstavnici JP Elektroprivreda BiH su u kontekstu dešavanja posljednjih nekoliko mjeseci, a u vezi sa ugovaranjem snabdijevanja električnom energijom, predstavnicima privrednih subjekata sa područja Zeničko-dobojskog kantona, predstavili osnovne postulate snabdijevanja u novim okolnostima koje podrazumijeva otvoreno tržište električne energije. U razgovoru sa privrednicima tretirani su modaliteti međusobne saradnje i načini za njihovo unaprijeđenije s ciljem obezbjeđenja kvalitetnijih uslova za funkcionisanje na otvorenom tržištu“, kazala je Midheta Kurspahić, portparol JP Elektroprivreda BiH.

 

Edukacijski ciklus za privrednike koji organizira Elektroprivreda BiH zajedno sa Udruženjem poslodavaca jedan je od vidova društveno odgovornog djelovanja kompanije, kojim se podstiču procesi od općeg interesa i značaja za ekonomski napredak društva u cjelini.