Pripremite zimsku opremu: U BiH i do metar snijega!

0
65

Iduće noći bit će hladnije, na kontinentu uglavnom slab mraz i temperature do oko -4, a u priobalju uglavnom između 4 i 9, javio je N1.

U srijedu će se najavljeno naoblačenje s jugozapada postupno širiti na veći dio regije, a do kraja dana kiša će biti sve češća. Na nadmorskim visinama iznad 1000 metara navečer će kiša prijeći u snijeg.

Snježna će se granica do kraja dana polako spuštati prema nizinama, a padavine će u četvrtak zahvatiti cijelu regiju.

U većini krajeva padat će snijeg uz stvaranje značajnog snježnog pokrivača. Pošteđeno će biti samo priobalje i najvjerojatnije središnja Hrvatska. Stiže i hladnoća, temperature će se spustiti za 5 do 10 stepeni. Dojam hladnoće bit će dodatno pojačan jakim sjevercem i olujnom burom.

U petak će i oborine i vjetar oslabjeti, ali će se zadržati oblačno s povremenim slabim snijegom i bit će razmjerno hladno.

I na kraju još jednom predupozorenje. Prekosutra se u regiji očekuju pravi zimski uvjeti. Bura će u planinskim predjelima i posebno u priobalju biti vrlo vjerojatno najjača ove zime pa valja računati da će većina prometnih pravaca s obale na kopno biti zatvorena, uključujući i Paški i Krčki most.

Nadalje, u nizinskoj Hrvatskoj i istočnoj Srbiji past će dvadesetak centimetara snijega, u Gorskoj Hrvatskoj i zapadnoj i središnjoj Srbiji i do pola metra, a u BiH mjestimice očekuje se metar novog snijega.

Pripremite zimsku odjeću, opremu za automobile i lopate za čišćenje snijega, a najbitnije od svega jest da prilagodite svoje planove očekivanim vremenskim uvjetima.

                                                                                                                    /izvor: N1/