Prijedlozi za Program obilježavanja Dana općine i općinska priznanja

0
42

Rok za podnošenje prijedloga za Program obilježavanja Dana općine Donji  Vakuf i dodjelu općinskih priznanja ističe 10. jula.

Općina Donji Vakuf, Komisija za izbor i priznanja uputila je poziv za prijedloge kako bi se sačinio što  kvalitetniji „Programa obilježavanja Dana Općine Donji Vakuf“. Svojim usmenim sugestijama ili pismenim prijedlozima privredna društva, javne ustanove i preduzeća,udruženja,političke stranke,mjesne zajednice i građani mogu učestvovati u kreiranju što boljeg i kvalitenijeg programa obilježavanja Dana Općine Donji Vakuf.

 

Ono što je važno napomenuti je da kulturne manifestacije,a posebno sportska takmičenja koja trebaju da se nađu u Programu obilježavanja Dana općine Donji Vakuf trebaju da budu što masovnija odnosno da obuhvate što veći broj građana Donjeg Vakufa. Pored kulturno – sportskih sadržaja kojima svake godine u mjesecu septembru obilježavamao Dan općine Donji Vakuf,dodjelom općinskih nagrada na Svečanoj sjednici općinkog vijeća Općine Donji Vakuf, obilježit će se Dan naše općine. I ove godine vršit će se dodjela priznanja zaslužnim kolektivima i pojedincima. Ovaj poziv iz Općinske komisije za izbor i priznja tiče se i prijedloga za osobu ili kolektiv te najzaslužnije da budu nosioci priznanja, Počasni građanin, Nagrada 14. septembar ili zahvalnice  koje će biti dodjeljene na svečanoj sjednici Općinskog vijeća.