Prijedlog za subotnji ručak: Tjestenina sa paradajzom i špinatom

Svježe povrće, tjestenina i fini umak garantiraju brzu pripremu i ukusan ručak, taman kakav svi žele tokom vrućih ljetnih mjeseci. A dodatak mesa će zadovoljiti sve koji smatraju da nema ručka bez mesa.

Sastojci:

  • 300 g tjestenine, penne ili farfalle (može biti i od integralnog brašna)
  • 200 g jogurta
  • 2 kašikice senfa
  • 1 kašikica meda
  • 1 češanj bijelog luka, zgnječen
  • ribana korica jednog limuna
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 4 velika paradajza, grubo nasjeckana
  • šaka baby špinata, grubo nasjeckanog
  • malo svježeg bosiljka, nasjeckanog
  • sol i biber po želji

Priprema:

  1. Skuhajte tjesteninu i ohladite.
  2. U međuvremenu u velikoj zdjeli pomiješajte jogurt, senf, med, bijeli luk, koricu limuna, maslinovo ulje i začine.
  3. Narežite paradajz i špinat.
  4. Pomiješajte to s tjesteninom pa dodajte paradajz, špinat i bosiljak.
  5. Narežite slaninu na sitno.
  6. Rasporedite na tanjire.
Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print