Ašćikadunine sarmice još jedno tradicionalno bosansko jelo koje vam predlažemo da pripremite danas za iftar. Od sastojaka vam je potrebno za palačinke: 30 dekagrama brašna, jedno jaje, sol, 3 decilitra mineralne vode, 5 dekagrama masnoće za prženje.
Za nadjev vam je potrebno: 40 dekagrama kuhanog kokošijeg mesa, 20 dekagrama travničkog sira, 15 dekagrama kajmaka i jedno jaje, piše Bosanska kuća.
Za preljev vam je potrebno: 1,5 decilitar masnije pavlake i jedno žumanjce.
Umutite tijesto za palačinke i ispecite osam palačinki. Rastrgajte meso, pomiješajte ga s usitnjenim travničkim sirom, kajmakom, jajetom, solju i biberom. Namazite time palačinke, savijte ih i prelijte mješavinom pavlake, žumanjceta i soli. Zapecite u rerni i vaše jelo je bezo gotovo. Prijatno!