Pretresi na nekoliko lokacija u Travniku i Novom Travniku

0
191

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK Travnik, postupajući po planu pojačanih mjera i radnji u cilju suzbijanja i sprečavanja zloupotrebe opojnih droga, dana 27.03.2018. godine oko 17,15 sati u ulici Kulina Bana, općina Travnik, izvršili su kontrolu i pregled lica M.G., rođen 1968. godine iz Fojnice. Prilikom pregleda kod istog je pronađena određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

U nastavku navedenih aktivnosti, dana 23.03.2018. godine oko 19,30 sati u naselju Dubrave, općina Travnik, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK Travnik, izvršili su kontrolu i pregled lica zatečenih u Audi A 6, registarskih oznaka T05-O-096 . Tom prilikom, kod lica L.Č. je pronađena određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga Cannabis.

Po dokumentovanju predmeta, protiv navedenog lica nadležnom Kantonalnom tužilaštvu biće podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Istog dana policijski službenici PS Novi Travnik oko 19,00 sati u ulici Mehmeda Spahe, općina Novi Travnik, izvršili su kontrolu i pregled lica A.P., rođen 1990. godine iz Novog Travnika. Prilikom pregleda kod istog je pronađena određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga. Navedeno lice je privedeno radi dalje kriminalističke obrade od strane policijskih službenika Odsjeka kriminalističke policije Novi Travnik, nakon čega je pušteno.

O svemu je upoznat dežurni tužilac, a protiv navedenog lica slijede zakonom predviđene mjere i radnje.

Novum.ba