Pretpioniri ŠK Never Stop osvajači Kupa Srednjobosanskog kantona

U organizaciji KK Promo, danas je u Sportskoj dvorani u Donjem Vakufu odigran GMS Kup Srednjobosanskog kantona u kategoriji pretpionira na kojem su učestvovale četiri prvoplasirane ekipe nakon regularne sezone Lige mladih SBK u košarci, a to su: ŠK Never Stop Donji Vakuf, KK Promo Donji Vakuf, KK Star Fojnica i KK Iskra Bugojno.

U prvoj polufinalnoj utakmici, ŠK Never Stop je bez većih problema savladala ekipu Iskre iz Bugojna rezultatom 53:28.Tarik Melić je uspio upisati 20 poena, a dva manje je upisao Jasmin Behrem. Kod Bugojanaca, Šečić je upisao 15, a Maroš 7 poena.

 

U Drugom polufinalnom susretu, gosti iz Fojnice su savladali vršnjake iz Proma rezultatom 22:26. Dječaci trenera Amera Čaluka su u ovoj utakmici napravili veliki broj grešaka i nisu bili na uobičajenom nivou, tako da smo ostali uskraćeni za gradski derbi u finalnoj utakmici. Kod Proma, Davud Sultanović je postigao 12 poena, a kod gostiju, najviše poena je ubacio Muzbašić, ukupno 14.

Promo se donekle uspio iskupiti u utakmici za treće mjesto savladavši ekipu Iskre rezultatom 44:32. Amar Žuljko je ubacio 14 poena, a podršku mu je pružio Salim Selman koji je postigao 7 poena. U poraženoj ekipi, Sefer je ubacio 9, a Hero jedan poen manje.

U finalnoj utakmici, sastale su se ekipe ŠK Never Stop i KK Star Fojnica. Pobjedu su slavili dječaci iz Donjeg Vakufa rezultatom 57:42. Treneri Memiš i Čaluk su pružili priliku svim igračima, a ponovo si iskazao Jasmin Behrem sa 25 poena.

Nakon završetka finalnog susreta, uslijedio je svečani dio turnira na kojem su dodijeljene nagrade u ekipnom i pojedinačnom nivou. U takmičarskoj sezoni 2021/22, prvo mjesto u Ligi mladih Srednjobosanskog kantona, u kategoriji pretpionira je osvojila ekipa ŠK Never Stop, a drugo KK Promo. Treće mjesto nakon regularne sezone osvojiili su pretpioniri iz KK Star Fojnica.

Najboljim trenerom proglašen je Emir Memiš iz ŠK Never Stop, a najkorisniji igrač je Jasmin Behrem, također iz ŠK Never Stop.

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print