Pretpioniri ŠK Never stop godinu završili bez poraza

0
52

U Sportskoj Dvorani u Donjem Vakufu u subotu je igrano 11 kolo Lige mladih SBK.

Škola košarke “Never Stop” ovaj put je ugostila  komšije iz Bugojna – KK Iskra.

U prvoj utakmici, pretpionirskog uzrasta, koja je završena rezultatom 44-17 ŠK “Never stop“ ponovo je pokazala potpunu dominaciju. Najbolji strijelci su bili Hamza Šutković sa 13 poena, te Rujanac i Kurić sa po 12 poena. A Drobo 15 poena za Iskru.

U pionirskoj kategoriji poraženi su rezultatom 34-69. Istaknuti strijelci za „Never Stop“ su bili Memiš 9 poena i Brljevac 8. A za goste Dževahirić 24 i Ramić 14 poena.

Pretpioniri ŠK Never stop završili su godinu bez poraza u Ligi mladih iako su ubjedljivo najmlađa ekipa.

„Odgovorno tvrdimo da je ovo jedna od najtalentovanijih generacija koje je ovaj grad ikad imao. Ako nastave sa ovakvom voljom i željom za napredovanjem Donji Vakuf ima lijepu budućnost“, istakli su.

Pioniri, selekcija u kojoj „Never stop“ nema nijednog igrača sa zadanim 2004. godištem, već samo 3-4 dječaka 2005 godište, završili su godinu na posljednjem mjestu.

Rukovodstvo ŠK Never stop je više nego zadovoljno i rezultatima i odnosom igrača i trenera prema treninzima i utakmicama.

„Posebno smo ponosni što od pokretanja naše škole, košarkom se počelo baviti novih 25 dječaka svih uzrasta, koji se do jula ove godine uopšte nisu bavili košarkom. A naročito nam je drago što nijedan dječak nije odustao od rada i napredovanja. Ovdje posebno treba pohvaliti i odnos roditelja i saradnju koju nude našim trenerima“, istakli  su iz ŠK Never stop te dodali,

„Treneri koji prije svega vole ovu djecu i ovaj kolektiv garant su da će se naš trud i početna ideja isplatiti. Na kraju želimo da se zahvalimo vlasnicima članskih kartica ŠK Never Stop kojih uzgred ima 233 člana, našim sponzorima koji nas prate u svim akcijama i idejama. Želimo da vas obavijestimo da će vrlo skoro biti u prodaji i kalendari naše škole gdje će biti istaknuti i dječaci i treneri i sponzori. Konačno, svim našim članovima, simpatizerima, saradnicima, sponzorima i svim ljubiteljima igre pod obručima želimo sretne nastupajuće praznike.“

Dječaci ŠK Never stop odmaraju do 06.januara 2019.,nakon čega ponovo počinju sa treninzima.