Pretežno oblačno, kiša u drugom dijelu dana

0
49

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i u večernjim satima kiša se očekuje u Hercegovini, u zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. U centralnoj i istočnoj Bosni padavine u tokom noći. Vjetar slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 14, a dnevna od 12 do 18 stepeni, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod.

Jači udari juga

Biometeorološke prilike pogoršavat će se sa odmicanjem dana. Negativni uticaj promjene postepeno će se širiti sa juga i zapada prema ostatku zemlje. Uz visoke temperature i povremene, jače udare juga, moguće su reakcije poput reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, nervoze, manjka koncentracije. Sa noćnim satima biće nešto ugodnije, ponajviše zbog umjerenijih temperatura zraka.

Sutra pretežno oblačno sa kišom. Na vrhovima planina sa snijegom. Poslije podne u Krajini prestanak padavina i smanjenje naoblake, a u ostatku zemlje u večernjim satima. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 14, a dnevna od 8 do 15 stepeni.

Prestanak padavina

U utorak pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Poslije podne u većem dijeli Bosne se očekuje prestanak padavina. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu do 12, a dnevna od 8 do 15 stepeni.