Pretežno oblačno, dnevne temperature i do 20 stepeni

0
29

Danas umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u sjeveroistočnim područjima može pasti i malo kiše. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 13, a najviša dnevna od 9 do 15, na jugu i sjeveru do 20 stepeni, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod.

Promjene raspoloženja

Biometeorološka prognoza je povoljna. U unutrašnjosti zemlje, izraženija naoblaka tokom prijepodneva, kod osjetljivih osoba mogla bi usloviti manje poteškoće poput promjene raspoloženja, nervoze, dekoncentracije, pri tome će se opća slika poboljšavati sa odmicanjem dana. Na jugu će, uz duže sunčane intervale, biti ugodnije. Poželjno je slojevito se odjenuti i ne pretjerivati sa aktivnostima, s obzirom na to da će temperature biti relativno visoke.

Sutra umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prema kraju dana i u večernjim satima razvedravanje. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 12, a najviša dnevna od 12 do 18, na jugu i sjeveru do 21 stepen.

U četvrtak umjereno oblačno

U četvrtak malo do umjereno oblačno i sunčano. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 12, a najviša dnevna od 12 do 18, na jugu i sjeveru do 21 stepen.