Press konferencijom najavljen rukometni spektakl u Gornjem Vakufu /Uskoplju

0
62

Press konferencijom održanom u Sportskoj dvorani u Gornjem Vakufu/Uskoplju, Muški rukometni klub „Sloga“ najavio je „Turnir prijateljstva“. Na konferenciji za novinare govorili su Semir Demirović, sekretar i PR Kluba, Osman Sofić, sportski direktor „Sloge“, Rasim Demirović, trener prvog tima i Sidik Omerović, trener omladinske selekcije i pojačanje prvog tima.

 „Turnir prijateljstva“ MRK „Sloga“ pokonit će za 60. rođendan svojim sugrađanima pravi sportski spektakl na kojem će učestvovati: HMRK “Zrinjski ” Mostar, RK “Bosna” Sarajevo , RK “Maglaj” Maglaj i domaćin MRK “Sloga” Gornji Vakuf-Uskoplje.

Turnir će se igrati  nedjelju, 27.08.2018. godine sa početkom u 11:00 sati.

„Mi smo od završetka sezone krenuli u aktivnosti kako bismo ovom gradu ponudili nešto što do sada nije imao. Ovo je grad rukometa, mi imamo ambiciju da uđemo u Premijer ligu a cilj nam je bio da vratimo igrače koji su ovdje ponikli i da dovedemo pojačanje.“ – naglasio je Osman Sofić.

„ Ja sam sa novom Upravom počeo s radom prije godinu dana na omasovljenju Kluba. Ovaj turnir je test za nas kako u igračkom kadru, tako i u organizacijskom smislu.“ – istakao je Sidik Omerović, prvi golman „Sloge“ i trener omladinske selekcije, te  bivši državni reprezentativac.

Pratite sve informacije vezane za pripreme turnira , ko je pomogao organizaciju turnira,  te sam tok odigravanja ovog sportskog spektakla na web i fb stranici Radija Donji Vakuf.