Preporuka za vikend ‍♀️ Biciklijada – Vranica BIKE

Očekuju nas prelijepi tereni i odlično druženje na jednoj od naljepših planina u Bosni i Herrcegovini – planini Vranica!
Ovogodišnja “Vranica Bike”, u nedjelju, 28. avgusta, vas vodi pored rječice Borovnice do planinskog naselja Vrtača, zatim dalje prema planini Sikiri na kojoj je planiran ručak i odmor.
Avanturu dalje nastavljamo planinarskom stazom koja nas oko Šćita vodi do izvora Vrbasa, nakon kojeg prelazimo na Dernečište. – piše SrednjaBosna.ba
Poslije odmora i uživanja u fascinantnim pogledima i krajolicima, prelazimo na Zec planinu sa koje se spuštamo do Pogorelice gdje nas očekuje odmor, užina i osvježenje.
Tura “Vranica Bike” 2022. je tehnički i kondiciono zahtjevna (guranje stazom i spustovi kamenitom podlogom), ali je samim tim ljepša i izazovnija za prave istinske ljubitelje biciklizma i prirode.
Na ovoj turi ste obavezni imati ispravan brdski bicikl, rezervnu gumu, kacigu i rezervnu odjeću.
Organizator će obezbjediti pratnju terenskim vozilom do Sikire, medicinsku podršku, ručak, užinu osvježenje, poklone i vodiče.
Prijave su zatvorene jer je broj učesnika ograničen zbog tezine ture.
Svakako na dan polaska možete se priključiti biciklističkoj turi uzimajući u obzir zahtjevnost same ture i vađu fizičku spremnost.
ORGANIZATOR:
OSNOVNI PODACI O UTRCI:
✅Datum: 28.08.2022. godine
✅Start: 8:00 sati ispred TC Aurora u Fojnici
✅Finish: Pogorelica
✅Dužina: 55,1 km
✅Visinska razlika: 1245 m
✅Najviša tačka: 1872 mnv
Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print