Preminula Nermina Muftić Hodović, potresna poruka: “Da si lijek dobila na vrijeme…”

“Drugu svoju bitku izgubila je naša draga Nermina Muftić Hodović. Kada smo sve povjerovale da je karcinom završena priča i da joj slijedi sretniji život, on se vratio agresivniji i jači nego prvi put i zauvijek obrisao onaj lijepi osmijeh sa lica, ugasio radosni sjaj u oku i za vječni počinak pripremio mjesto.”

Objavilo je ovo na društvenim mrežama Udruženje Renesansa, u kojem su osobe oboljele i liječene od tumora dojke, osnovano 8. maja 1999. godine.

I mi kao i ti znamo da bi još dugo bila među nama da si pametni lijek dobila na vrijeme i da se moćnici nisu igrali Boga. Spavaj, lijepa naša Nerma, snom bez bola, trauma, iščekivanja, razočarenja i nadanja. Snivaj zajedno sa svim našim curama koje te čekaju visoko gore među zvijezdama!”

“Nedostaju lijekovi za onkološke pacijente”, “Bez terapije, bez nade: Zašto 788 pacijenata čeka dok 50 miliona KM ostaje neiskorišteno?”, “U bolnicama u FBiH nestalo lijeka za hemoterapiju, mnogi pacijenti se našli u bezizlaznoj situaciji”, neki su od naslova koje ste mogli pročitati na portalu Radiosarajevo.ba u aprilu i maju ove godine.

Nažalost, iste naslove čitamo već godinama, a, onkološki pacijenti u FBiH prepušteni su sami sebi.

Kada nestane citostatika u kliničkim centrima oni koji imaju novca lijekove kupuju u privatnim apotekama, a, ostali preskaču terapije koje su od ključnog značaja za njihovo zdravlje.

O borbi s karcinomom, ali i zdravstvenim sistemom nedavno je za portal Radiosarajevo.ba govorila Alma Šehić iz Udruženja žena oboljelih od raka Renesansa. Njenu priču možete pročitati OVDJE.

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print