PREMIJER LIGA Sarajevo dočekuje Zrinjski

0
21

 

Prvoplasirani bordo tim večeras (19 sati) na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase” dočekuje drugoplasirani Zrinjski u okviru 24. kola Premijer lige BiH. S obzirom na to da je razlika između rivala iz Sarajeva i Mostara devet bodova, današnja utakmica može donijeti mnogo i jednoj i drugoj ekipi.

Igrački kadar

– Utakmica je veoma bitna, jer nama pobjeda može olakšati završnicu, ali može i, s druge strane, dovesti u neizvjesnost borbu za prvo mjesto. U relativno kratkom vremenu sastajemo se treći put sa Zrinjskim, mi smo dva puta bili bolji, u utakmicama Kupa BiH, ali to su bile utakmice koje su bile, da tako kažem, knap – rekao je Husref Musemić, šef stručnog štaba Sarajeva, te je dodao:

– Možda se se u tim duelima neke stvari mogle okrenuti i u drugom pravcu.

Prvi koševski strateg ističe da maksimalno poštuje i respektira aktuelnog prvaka.

– Vjerovatno i oni imaju neke svoje kombinacije. Nadam se, međutim, da smo ovu pauzu dobro iskoristili, da smo se osvježili, a što se tiče igračkog kadra, nemamo nikakvih problema. Nemamo ni “kartoniranih” ni povrijeđenih igrača – napominje Musemić, koji je sigrno glavni krivac za ovosezonski plasman kluba s Koševa.

Zrinjski, za razliku od Sarajeva, ima mnogo problema sa povredama. Hrvoje Barišić ima tri žuta kartona, a upitan je nastup povrijeđenih Damira Šovšića, Dalibora Veselinovića, ali i Miloša Filipovića.

– Nema veze ko će igrati… Vidjeli ste kako smo mi izgledali u prošlom kolu, prije 14 dana protiv Krupe. Jednostavno, bio je takav dan da ekipa nije mogla više… Nama je bitno da smo se uspjeli osvježiti u ovoj reprezentativnoj pauzi, bar se nadam da je bilo tako te da ne možemo izgledati ni približno kao što je to bilo protiv Krupe. Ne da me ne interesira ko će igrati nego, jednostavo, nismo time opterećeni. Naš cilj je jasan, normalno, uz dužno poštovanje i respekt prema protivniku. Imamo sve igrače na raspolaganju, a na nama je da pokušamo odabrati najbolje – naglašava Musemić.

Startna postava

Ističe da nije bitno ko će početi utakmicu.

– Stalno ponavljam igračima da svako ko dobije šansu, bez obzira na minutažu, treba dati svoj doprinos –dodao je trener Sarajeva.

Dnevni avaz