Predstavom „Maturanti“ mladi glumci Satiričnog kazališta mladih oduševili Donjovakufljane

0
132

Satirično kazalište mladih Slavonski  Brod  sinoć je pred donjovakufskom publikom izvelo predstavu „Maturanti“ u velikoj sali Centra za kulturu, informisanje i sport Donji Vakuf.

Silvio Stilinović, dugogodišnji priznati novinar HRT-a, režiser predstave „Maturanti“ nije krio zadovoljstvo što predstavu izvode u Donjem Vakufu, te je dodao kako je večerašnje izvođenje predstave na festivalu „Fedra“ u Bugojnu, posljednje koje će izvesti, jer glumci satiričnog kazališta odlaze iz SKM Slavonski Brod.

„Drago nam je da smo s ovom predstavom i u Donjem Vakufu, vjerujemo da će se publici dopasti jer je predstava malo drugačija, obzirom da i publika ima svoju ulogu. Predstava govori o maturantima, ali gdje god smo igrali, ostavila je utisak na publiku obzirom da govori o školskim danima i prvim ljubavima, koje su uglavnom nesretne“, kazao  je Stilinović.

Predstava je nastala prema tekstu Ivice Ivanca, a u režiji Silvija Stilinovića s kojom su 57. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera 2017. u organizaciji Hrvatskog sabora kulture osvojili Nagradu za najbolju režiju (Silvio Stilinović), Nagradu za najbolju glavnu žensku ulogu (Vanja Čiča) te nominaciju za najbolju sporednu žensku ulogu (Anamarija Jazvić).

Predstava “Maturanti” SKM-a Slavonski Brod oduševila je publiku u Donjem Vakufu,  koja je njihovu izvedbu nagradila gromoglasnim aplauzom.