-3.2 C
Donji Vakuf
Petak, Januar 28, 2022
Naslovnica Vijesti Magazin Predstavljen električni bicikl dostojan imena Harley-Davidson

Predstavljen električni bicikl dostojan imena Harley-Davidson

0
68

Da se vremena mijenjaju i da nijedna tradicionalna automobilistička i motociklistička kompanija više ne smije zapostaviti električnu revoluciju, vidjeli smo i na primjeru Harley-Davidsona.

Legendarna kompanija s tradicijom dužom od stoljeća već je predstavila svojprvi električni motocikl LiveWire, a nedavno su dali do znanja kako njihovi planovi vezane uz električne motore nisu vezani samo uz motocikle, već i za – električne bicikle.

Ove sedmice kompanija je objavila službene planove za to tržište te su pokrenuli odvojenu kompaniju koja će biti specijaliziranu isključivo za e-bicikle. Posebno je zanimljivo ime novog brenda – Serial 1 Cycle Company. Naime, ime je nastalo po uzoru na prvi motocikl koji je razvio Harley-Davidson, model “Serial Number One”, predstavljen daleke 1903. godine. Iz HD-a su za The Electrek komentirali da su s prvim modelom njihova motocikla zauvijek promijenili “način na koji se svijet kreće” te se nadaju da će sada promijeniti i način na koji se biciklisti kreću.

Cilj male grupe entuzijasta i zaljubljenika i motocikle i bicikle, naglašavaju u kompaniji je dizajnirati i razviti e-bicikl dostojan imena Harley-Davidsona, pri čemu će u prvom planu biti premium proizvodi i iskustvo. Kompanija je prikazala konceptni bicikl Serial 1 napravljen po uzoru na prvi motocikl iz 1903. godine, no nisu objavili neke dodatne informacije o njemu tako da ne znamo snagu motora, izdržljivost baterije, kao niti cijenu. Više informacija bi trebali saznati 16.novembra (tako se barem navodi na njihovoj stranici), a početak prodaje možemo očekivati u proljeće sljedeće godine.

Obzirom na to o kojem se brendu radi, jasno je kako njihovi e-bicikli neće biti namijenjeni svima, već prvenstveno onima koji su spremni platiti premiumcijenu za iskustvo koje donose proizvodi, odnosno brend Harley-Davidsona.

izvor: noob.ba