Predstava „Ostajte“, gasi novembarski TIFBU program

0
50

Nakon najljepšeg plesa sa smrtnim grijesima, a kroz predstavu „Pentimento“, izvrsnom autorskom projektu koji potpisuje i izvodi Lea Sekulić iz Rijeke, koju je TIFBU publika ocjenila sa 4,79 od mogućih 5,00.

Ove sedmice nastavljamo TIFBU uz predstavu „Ostajte“ autorski projekat Ljiljane Čekić, glumice Narodnog pozorišta Republike Srpske, a u izvedbi i produkciji Nezavisnog univerziteta Banja Luka. Predstava se izvodi u četvrtak, 29.11. od 20 sati u  Maloj slali KSC-a.

„Ostajte“, priča priču poznatu svim gradovima u Bosni i Hercegovini. Priča o motivima zbog kojih mladi ljudi napuštaju prostore svoga rođenja, u nadi da će bolje mjesto za život pronaći u drugim društvima uređenih zemalja. Ova predstava je nastala na osnovu istraživanja koja su rađena u saradnji sa studentima NUBL, kroz razne intervjue sa ljudima koji su otišli, ili su namjeravali da odu u inostranstvo, ili onima koji su se vratili.

U mjesecu decembru na TIFBUu nastavljamo sa interesantnim repertoarom različitih teatarskih formi, tako da u decembru možete gledati predstave: „Plava ptica“, pozorišta „Vlado Zeljković“ iz Banja Luke, „Neću da ćutim“, AP Branislav Nušić Šid, „Iz tri ugla“, Teatar Fedra Bugojno i „Mir“ MTM Mostar.. Ali, TIFBU decembar počinje promocijom knjige u izdavaštvu Teatra FEDRA Bugojno, a radi se o knjizi Nedžada Š. Milanovića „48 nijansi poslovica“.

Pratite Facebook stranicu Teatra Fedra i izaberite neko teatarsko štivo. Pozorište progovara direktno, rješava sve direktno, grije dušu, a za tijelo u Maloj sali radi grijanje.

 

izvor: Novum.ba