Pozivamo Vas na pozorišnu predstavu “Partija remija” sa Faketom i Mugdimom

Na početku mjeseca maja JU Centar za kulturu, informisanje i sport Donji Vakuf obradovati će vas još jednom pozorišnom predstavom.

Višestruko nagrađivana predstava “Partija remija” na sceni Doma kulture u Donjem Vakufu u petak, 10. maja 2024. godine od 20 sati.

Uloge tumače glumci zeničkog pozorišta Faketa Salihbegović-Avdagić i Mugdim Avdagić. Adaptaciju teksta uradila je Faketa Salihbegović-Avdagić.

  • Partija remija je komad koji govori o dvoje starijih ljudi koji se sreću u staračkom domu i u želji da prekrate svoje vrijeme započinju igrati remi. Ta zabava isprva biva razlogom za zajednički smijeh i druženje a da bi kasnije prerasla u međusobnu borbu, pravi mali rat , u kojem se otkrivaju svi problemi i boljke koje ih tište a koje su zakopali duboko u sebi.

Cijene ulaznice u pretprodaji : 10 KM  //  Blagajna JU CKIS

Cijena ulaznice na dan predstave: 15 KM

Zašto Partija remija

Živimo u svojim zatvorenim svjetovima , podigli smo bezbroj granica i barijera oko sebe i ne dopuštamo nikome da nam se približi. Ukoliko se to i desi,  umjesto međusobne potpore i razumijevanja, mi se borimo jedni protiv drugih, iz nespremnosti i nepostojanja želje da zajednički rješavamo probleme koji nas tište.

Postali smo neosjetljivi , prolazimo jedni kraj drugih, bez osvrtanja , ponekad čak i bez pozdrava. Svi u nekoj trci da preživimo današnji dan , udaljavamo se jedni od drugih, gubimo jedni druge, gubimo na kraju, sami sebe.

Priča poput ove podsjeća nas da ne trebamo zaboravljati one istinske ljudske vrijednosti , humanost, ljubav..dijalog…koje potiskujemo, gušimo,  zapostavljamo pod pritiskom današnjice, a koje nas u konačnici čine ljudskim bićima.

 

 

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print