Pozitivno poslovanje: “Srednjobosanske šume” zaposlile još 109 radnika

U prostorijama Generalne direkcije ŠPD/ŠGD “Srednjobosanske šume” Donji Vakuf danas je upriličeno svečano potpisivanje ugovora o radu sa 109 lica koja su zasnovala radni odnos na određeno radno vrijeme.

Potpisivanje ugovora vršeno je u tri termina, po grupama, kako bi se ispoštovale higijensko-epidemiološke mjere i preporuke Kriznog štaba FBiH.

Uprava društva na čelu sa mnom je u proteklih 5 godina radila, trudila se i stvarala uslove za bolje sutra. Danas smo u prilici da zaključimo 109 ugovora na određeno radno vrijeme. Bilo je 300 prijava i koristim priliku da se izvinem svim onima koji nisu dobili priliku iz razloga što je broj radnih mjesta bio ograničen. Naša misija i cilj je da sačuvamo što veći broj mladih ljudi, da ostanu tu, da dobiju priliku da rade. ŠPD Srednjobosanske šume imaju blizu 1000 uposlenih. Proteklih 5 godina smo investirali 15 milliona KM, vratili smo obaveza 20 miliona KM, petu godinu uzastopno smo ostvarili pozitivan rezultat poslovanja društva. Sve obaveze prema državi su izmirene. Napravili smo prostor da u ovom teškom vremenu potpišemo ugovore za novih 109 porodica. Najavljujem da ćemo nastaviti brend izgradnje novih objekata, za ovu godinu ćemo raditi objekat u Travniku i Busovači, dakle nove šumarije. Narednih dana ćemo uručiti i nova sredstva i mehanizaciju koju smo nabavili za naše šumarije”, kazao je za medije generalni direktor Vildan Hajić .

“Srednjobosanske šume” pozitvan su primjer poslovanja jednog uspješnog društva koje je i za vrijeme pandemije COVID-19 uspjelo stvoriti preduslove za nova radna mjesta.

U narednom periodu nastavljaju sa modernizacijiom i novim investicijama, te će kako su istakli, truditi se održati kontinuitet pozitivnog poslovanja i pored svih problema sa kojima se svakodnevno susreće ovo društvo.

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print