Potpredsjednik F BiH Refik Lendo u posjeti Donjem Vakufu

Potpredsjednik F BiH Refik Lendo danas je boravio u zvaničnoj posjeti Donjem Vakufu. Potrpredsjednika Lendu u svom akbinetu primio je načelnik općine Donji vakuf, Huso Sušić.

Sastanku je prisustvovao i predsjedavajući Općinskog vijeća Donji Vakuf, Muhamed Hodžić.

Potpredsjednik F BiH Refika Lendu smo pitali za prirodu današnje posjete:

„Razloga za posjetu ima više, prvo kao prijatelj i kolega načelnik, kao saborac načelnik Sušić je znao braniti ove krajeve i Bosnu i Hercegovinu, a već 16 godina gradi i bori se za općinu Donji Vakuf. Ja sam danas došao da mu dam podršku i da razgovaramo o projektima koji su značajni za donjovakufsku općinu. Kao potpredsjednik F BiH želim dati svoj doprinos kako prema Federaciji BiH, tako i prema Kantonu, da se općine stave u ravnopravan položaj kada je u pitanju ravnomjerni razvoj općina i ravnomjerna raspodjela sredstava iz budžeta . Treba F BiH i SBK -a da prepoznaju razvoj općine Donji Vakuf i podrže aktuelne infrastrukturne projekte. Dakle, moja puna podrška i priznanje načelniku Husi Sušiću. „- rekao je za Radio Donji Vakuf, Potpredsjednik F BiH Refik Lendo.

 

„ Zahvalio bih se potpredsjedniku F BiH Refiku Lendi što je našao vrijeme i odazvao se našem pozivu da  posjeti općinu Donji Vakuf, on je jedan od rijetkih koji to čine. Razmijenili smo neka mišljenja i iskustva, razgovarali o projektima koji se finansiraju sa federalnog nivoa , sa akcentom na obilaznicu. Zamolio sam ga da  učini što može, u šta ne sumnjam.“ – istakao je načelnik Huso Sušić.

 

Nakon zvanične posjete Donjem Vakufu potpredsjednik F BiH, Refik Lendo danas će prisustvovati svečanom otvorenju Spomen – parka „Galica“ na Vlašiću.

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print