Potpisan memorandum o europskom partnerstvu i poslovnoj suradnji

0
48

Predsjednik Europskog pokreta Predrag Praštalo i predsjednik Privredne/Gospodarske komore F BiH Marko Šantić u petak su potpisali u Mostaru sporazum o suradnji u okviru procesa europskih integracija BiH.

„Mi ovim činom pokazujemo i dajemo primjer kako trebamo raditi zajedno“, kazao je Praštalo. On je podsjetio kako Europski pokret, čije je sjedište u Bruxellesu okuplja 40 država.

„Mi smo njihovi predstavnici u BiH, svi europski pokreti regije su vodili Europske integracije u svojim društvima pa sukladno tome i mi bi trebali prirodno nekim putem biti ti lideri a ne možemo bit lideri ako nemamo jake partnere kao što je Vanjskotrgovinska komora ili Gospodarska komora FBiH“, kazao je Praštalo.

Gospodarska Komora FBiH i Europski pokret mogu i trebaju zajedno raditi ka europskim integracijama, a ne kao što to političari rade sa osnivanjem novih stranaka, pa imamo više stranaka nego što možda cijela Europa ima, a da ne govorim Amerika koja ima dvije glavne stranke. Dakle, mislim da nije dobro da se razvodnjava ta ideja nego se trebamo udružiti bar što se tiče europskih integracija, naglasio je Praštalo.

Predsjednik Privredne/Gospodarske komore F BiH dr.sc Marko Šantić kazao je: ”Mi u GK FBiH mislimo da je Europa već u BiH, da je dio BiH već u Europi, samo kao što gospodin Praštalo reče naši lideri, političari malo sporije pale, oni će to vjerojatno malo sporije shvatiti ali nadam se evo, imamo i političare koji su sav svoj mandat podredili europskim integracijama i nadamo se da će uspjeti u tome i sigurno Gospodarska komora FBiH je u tome pravcu uz njih”.

 

Potpisivanju sporazuma o suradnji između GK F BiH i Europskog pokreta u BiH nazočila je i Višnja Lončar, predsjednica i glavna koordinatorica Europskog pokreta u BiH. Izvor: Akta.ba