Porodici saopćeno od čega je Džej preminuo, a priprema se sahrana po muslimanskim običajima

0
187

Legendarnog pjevača narodne muzike Džeja Ramadanovskog, koji je 6. decembra preminuo u 56. godini u svom stanu na Dorćolu, definitivno je izdalo srce. Kako saznanja govore, njegovoj starijoj kćerki Ani Ramadanovski jutros je u Institutu za sudsku medicinu saopćen rezultat obdukcije tijela, a zvanične nalaze dobiće tek za dva do tri mjeseca zbog cjelokupne situacije sa koronavirusom – piše Nova.rs.

Prema saznanjima, pjevačevom srčanom udaru najviše je doprinijela njegova gojaznost i nedisciplina nakon operacije zalizaka na srcu, koju je imao prije tri godine u Beču.

– Ana je jutros sa porodičnom prijateljicom Andrijanom po pozivu otišla da primi informaciju o Džejevoj obdukciji. Zbog skraćenog radnog vremena i uvedenih smijena, ona će napismen dokaz dobiti u narednom periodu. U razgovoru sa doktoricom, Ana je saznala da je Džeja definitivno izdalo srce tokom sna. Pjevačeva kćerka je očekivala taj odgovor, a s druge strane je insistirala da sazna zašto se to odjednom desilo, budući da se Džej dobro osjećao. Doktorica je objasnila da su infarktu doprinijeli pjevačev višak kilograma, loša ishrana i način života – otkriva izvor za Nova.rs.

Džej Ramadanovski biće sahranjen u petak u 14:30 sati u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju po muslimanskim običajima