Porodica Guči nezadovoljna filmom “House of Gucci”: Nisu nas konsultovali

Nasljednici Alda Gučija (Gucci), predsjednika modne kuće “Gucci” od 1953. do 1986., objavili su saopćenje u kojem kažu da su “malo zbunjeni” zbog onoga za što tvrde da je netačan prikaz njihove porodice u filmu “House of Gucci” Ridlija Skota (Ridley Scott).

– Produkcija filma nije se potrudila konsultirati nasljednike prije nego što je Alda Gučija, koji je bio predsjednik firme 30 godina, i članove porodice Guči opisala kao nasilnike, neznalice i neosjetljive na svijet oko njih. Ovo je iznimno bolno s ljudske tačke gledišta i uvreda za nasljeđe na kojem je brend danas izgrađen –  ističe se u saopćenju.

Nezadovoljni su i što se Patricija Ređani (Patrizia Reggiani), koja je 1998. osuđena za pomaganje u ubistvu Mauricija Gučija (Maurizio) ne samo u filmu nego i u izjavama članova glumačke ekipe prikazuje “kao žrtvu koja pokušava preživjeti u muškoj šovinističkoj korporativnoj kulturi.

  • Scena iz filma

    Scena iz filma

    FOTO: AGENCIJE


– Ovo ne može biti dalje od istine budući da je tokom 70-godišnjeg razdoblja, kada je “Gucci” bio porodična, bio i inkluzivna tvrtka – stoji u priopćenju.

Unatoč tonu izjave koju mnogi tumače kao prijetnju tužbom, porodica Guči u ovom trenutku još ne poduzima nikakve pravne radnje protiv Ridlija Skota i “Universala”.

Skot je, govoreći prošle dedmice u emisiji “Today” na BBC-jevom Radiju 4, odbacio prethodne kritike koje je za “Associated Press” uputila Patricija Guči, koja je, govoreći u ime porodice, optužila reditelja da je krao identitet porodici kako bi ostvario profit.

– Ne bavim se time”, rekao je Skot za BBC Radio.

Također je dodao:

 – Morate zapamtiti da je jedan Guči ubijen, a drugi otišao u zatvor zbog utaje poreza, tako da ne možete razgovarati sa mnom o ostvarivanju dobiti.

izvor: avaz.ba

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print