Pored Škole rukometa, KS „Univerzalac“ Donji Vakuf organizuje i Ligu u malom nogometu

0
62

Klub sportova „Univerzalac“ Donji Vakuf je na inicijativu profesora sporta i tjelesnog odgoja Eldina Dautbegovića i mladog dipl. profesora sporta i tjelesnog odgoja Amera Hodžića,

oformio Školu nogometu i Školu rukometa za dječake i djevojčice, uzrasta od 8 do 12 godina. Škola rukometa je počela u subotu, 1.marta i već do sada rukomet trenira trinaest djevojčica. Kako nam je rekao prof.Hodžić cilj formiranja Škole rukometa prvenstveno je zbog zdravog življenja mladih, ali i želje da se djeca sklonu sa ulice i bave nekim sportom. Uskoro bi na području Srednjobosanskog kantona trebala biti formirana Liga za žene u rukometu, pa se iz Kluba sportova Univerzalac posebnu raduju tome, obzirom da bi i iz Donjeg Vakufa mogli imati rukometašice u ovoj Ligi.

 

Pored Škole rukometa,  KS „Univerzalac“ organizuje i Ligu u malom nogometu, u dvije kategorije:  U-12 ( godište 2002.,2003.) i U-14 ( godište 2000.,2001. ) koja će se odigravati u Hali Janja, na umjetnoj travi. Svi zainteresovani mogu da se na facebook grupu ili stranicu KS „Univerzalac“ ili na broj telefona 061 358 345.