Popularno ‘Šankanje’ otvara turističku sezonu na Vlašiću

0
126

 

Otvaranje zimske turističke sezone u Srednjobosanskom kantonu bit će upriličeno na Vlašiću od 20. do 22. decembra.

Početak sezona kao i ranijih godina bit će u znaku muzičkog  festivala “Šankanje” u okviru kojega se očekuje gostovanje popularnih izvođača iz regije.

– Užurbano se pripremo za novu zimsku sezonu, počevši od njenog otvaranja, do pripreme skijaških staza. Uz “Šankanje” planirana je i dodjela priznanja za doprinos turizmu u SBK-u, koja će biti uručena hotelijerima, investitorima i predstavnicima medija – kazao je Feni direktor Turističke zajednice SBK-a Miroslav Matošević.

Po Matoševićevim riječima, termin otvaranja skijaških staza na Vlašiću zavisit će o vremenskim uslovima, a najavljeno je da će cijena ski passova ostati iste kao i protekle skijaške sezone.

Matošević je istaknuo da je zadovoljan informacijama o najavljenim posjetima, naglasivši da očekuje popunjene smještajne kapacitete na Vlašiću.

Otvaranje zimske turističke sezone i ove godine organiziraju Turistička zajednica SBK-a i Turistička agencija “Solazur & Buenavista”, a Vlada SBK-a je iz kantonalnog budžeta izdvojila 15.000 maraka za podršku  toj manifestaciji.