Popularni Muharem Serbezovski koncertom u studiju BHRT-a proslavio 50 godina karijere

0
70
Muhamer S BHRT
Muhamer S BHRT
Popularni makedonski pjevač Muharem Serbezovski održao je koncert u Studiju N Muzičke produkcije BHRT-a, kojim je još jednom dokazao da je jedan od istinskih velikana narodne muzike i prvoklasna muzička zvijezda.

Serbezovski je vanserijskim nastupom, pred brojnom publikom, obilježio 50. godina uspješne karijere uz pratnju Orkestra Muzičke produkcije BHRT-a.

Koncert je otvorio pjesmom “U godini jedan dan”, nakon koje su se smjenjivali hitovi: “Ciganko vatrenog oka”, “Plavo oko” i “Ciganin sam i umem da volim”…

“Ciganska magija” je završena pjesmom “Zašto su ti pobeljele kose”, koja je bila svojevrsna kulminacija večeri.

Kao solisti – gosti, nastupili su pijanist Sinan Alimanović i kontrabasist Dinko Šimunović, koji su pjesme “Đeljem Đeljem”, “Snijeg pade…” i Đango Đango” aranžmanski poveli muzičkim stazama jazz-a.

Publika je uživala dodatno motivirajući Serbezovskog kojem je ovo, kako je rekao, bio jedan od najznačajnijih koncerata u životu, te nesvakidašnje iskustvo.

Muzička produkcija BHRT-a u nastavku serijala Studio N, za narednu godinu najavljuje veliki koncert Halida Bešlića, koji će biti održan 16. januara.