Policija na tragu vozača kombija koji je mamio djecu da uđu u njegovo vozilo

0
748

 

Policija u Srednjobosanskom kantonu (SBK) provjerava dojavu u potrazi za sredovječnim muškarcem kojeg su prijavili roditelji djece iz travničkog naselja Han Bila te novotravničkog naselja Bučići da je pokušao nagovoriti djecu iz ovih naselja da uđu u kombi koji je vozio.

Hasan Hodžić, glasnogovornik policijskog komesara MUP-a SBK kazao je za avaz.ba kako istraga još traje.

Kome vozilo pripada

– Službenici policije provode istragu i provjeravaju sve dostupne tragove – rekao je Hodžić.

Neslužbeno saznajemo da je policija dojavu kome kombi vozilio pripada, a policija sada provjerava vjerodostojnost navoda.

Podsjetimo, jedan od mještana Han Bile na društvenoj mreži Facebook opisao je sporni događaj.

– Stariji vozač je mamio djevojčicu od 10-ak godina koja je krenula sama u prodavaonicu da uđe u automobil, plašeći je zmijom pored puta. Djevojčica je govorila ne želim, krenula je bježati, a on je u rikverc vozio za njom, da bi ona dotrčala u moje dvorište. Bio sam vani i vidio da s njom nešto nije u redu, pitao sam što je bili i sve mi je ispričala. Ispratio sam je kući, sjeo u automobil i zaputio se prema Biloj, ali nisam našao vozilo koje je opisala. Djevojčica je bila u šoku, roditeljima savjetujem da paze djecu – napisao je jedan mještanin Han Bile, a sličnu priču policiji su ispričali i mještani Bučića.

Muškarac u kasnim srednjim godinama

Roditelji, koji nisu htjeli pred kamere, početkom oktobra neslužbeno su nam ispričali da se radi o muškarcu u kasnim srednjim godinama, a kako su kazali i policiji, specifičan je po tome što nema prednjih zubi.

Djecu je, kažu roditelji, mamio da uđu u kombi pod izlikom da mu pokažu kuću njegovog poznanika kojeg je navodno tražio. Djeca su, srećom, odbila ući u vozilo.

Također, neslužbeno se saznaje da je policija došla u posjed videosnimke iz Bučića, na kojoj se vidi bijelo kombi vozilo kako prilazi djeci.

I Redakcija Radija Donji Vakuf kontaktirala je protekle sedmice glasnogovornika MUP SBK-a nakon informacija koje smo dobili od građana da je navedeni kombi viđen i u Donjem Vakufu, te da su nepoznata dva muškarca, pokušali namamiti djevojčicu u kombi, ali su  građani, koji su se zatekli u blizini, taj pokušaj osujetili. Više informacija od nadležnih u MUP SBK-a nismo dobili osim da da rade na tom slučaju.

izvor avaz.ba