Policajci u SBK sinoć pretresli nekoliko objekata i kontrolisali 958 vozila

0
923
Racija

Policijski službenici iz više organizacionih jedinica Uprave policije MUP-aSrednjobosanskog kantona protekle noći su nastavili s intenzivnim preventivno-represivnim aktivnostima na suzbijanju i sprečavanju raznih oblika krivičnih djela i prekršaja te očuvanja povoljnog stanja sigurnosti.

Aktivnosti su provedene na području cijelog kantona, a poseban akcenat dat je na područje Bugojna, Donjeg Vakufa i Busovače, gdje je bila angažovana i Jedinica za specijalističku podršku. Izvršen je pregled i kontrola rada više ugostiteljskih objekata, vršena je pojačana kontrola saobraćaja s posebnim akcentom na kontrolu kriminogenih lica, pronalaska oružja i eksplozivnih materija, opojnih droga i drugih predmeta i materija koje se mogu dovesti u vezu sa raznim krivičnim djelima.

Prilikom provođenja navedenih aktivnosti ukupno je kontrolisano 958 vozila i vozača, pregledano je 484 vozila, iz saobraćaja je zbog alkoholiziranosti ili bez položenog vozačkog ispita isključeno osam vozača, a zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti isključena su tri vozila. Uručeno je ukupno 211 prekršajnih naloga, a jedan vozač je uhapšen zbog prisustva alkohola u organizmu više od 1,5 promila.

Tokom provođenja pojačanih aktivnosti došlo se do veoma značajnih operativnih saznanja koja se mogu koristiti u planiranju sličnih aktivnosti koje će biti realizovane u narednom periodu.

 

Izvor: Klix.ba