Koristite kvadratni kalup veličine 20×20 cm ili okrugli promjera 20-22 cm. Kada odaberete kalup u njega stavite prvo papir za pečenje, da bude kasnije lakše izvaditi tortu. Pripremite sastojke i započnimo pripremu zajedno.
300 g svježe hurme, odkoštene
100 ml vode
150 g suhog ribanog kokosa
30 g kakaa u prahu
Sve sastojke ubacite u procesor i usitnite. Prebacite smjesu u kalup i utisnite ravnomjerno za dno torte.
200 g indijskih oraščića (namakanih u vodi 1 sat, procijeđenih)
200 ml vode
50 ml soka limuna
120 g hurmi, odkoštenih
U blenderu izmiksajte sve sastojke u jednoličnu kremu. Izdvojite 250 g kreme za prvi sloj u kolaču, a ostatku u blenderu pridružite:
80 g višnji (ako su smrznute onda prvo odledite)
60 g hurmi, odkoštenih
50 ml kokosovog ulja, istopljenog
i izblendajte. Rozu kremu od višnji prebacite u kalup i ravnomjerno rasporedite po bijeloj kremi. Ubacite dodatnih 80 grama smrznutih višnji. Stavite tortu u zamrzivač da se krema malo stisne dok pripremate čokoladnu glazuru.
60 ml vrele vode
100 ml kokosovog ulja, istopljenog
50 ml javorovog sirupa
20 g kakaa u prahu
Sastojke izmjerite i stavite u zdjelu, izmiješajte pjenjačom ili viljuškom dok ne postane svilenkasta. Prelijte preko kreme i vratite tortu u zamrzivač da prenoći. Odledite tortu barem 2 sata prije serviranja. Kada se odledi, izrežite u željeni oblik, a za ukras možete upotrijebiti mrvice sirovog kakaa, kokos čips ili višnje.
Ako vam iz nekog razloga ne odgovara kombinacija sa višnjom, u receptu je zamijenite borovnicama ili malinama. A ako nemate vremena za cijelu tortu, napravite vlastitu sirovu čokoladu tako što ćete izostaviti vodu u sastojcima za glazuru. Čokoladi dodajte po želji pečene lješnjake, grožđice, lavandu i ohladite je u željenom kalupu.