Pojačan saobraćaj na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška

Magla u jutarnjim satima smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama uz rijeke Savu i Bosnu, kao i na putu Konjic-Jablanica, a na tim dionicama i kolovoz je vlažan. Savjetujemo oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja.

Zbog redovnog servisiranja tunela Vis, 25.Novembar i Grab na autocesti A-1 od 08 sati zatvara se smjer Lepenica-Tarčin, a vozila do završetka radova saobraćaju dvosmjerno, suprotnom stranom autoceste.

Na magistralnom putu Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) zbog radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su sanacioni radovi na magistralnom putu M-17 Nemila-Lašva, zbog čega vozila svakog dana osim nedjelje od 07 do 17 sati saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Radovi su aktuelni i na magistralnim putevima: Tarčin-Konjic (na dvije lokacije), Jablanica-Potoci (Donja Jablanica), Kladanj-Vlasenica (Gojsalići), Jelah-Doboj (Kraševo), Srbljani-Bosanska Krupa, Dobro Polje-Miljevina, Čevljanovići-Nišići i Bijeljina-Rača, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku.

Zbog deminiranja terena na regionalnom putu R-460 Brčko-Cerik, dionica Malezijski put, svakog radnog dana od 08 do 16 sati dolazi do polusatnih obustava saobraćaja.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača obustavljen je saobraćaj za vozila preko 30 tona, dok ostala vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz ograničenje brzine na 30 km/h.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnom prelazu Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

BIHAMK

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print