Pogledajte fotografije Kentakija nakon serije tornada u kojim je poginulo više od 100 ljudi

Proglašeno je vanredno stanje u Kentakiju nakon serije tornada koji su pogodili tu američu državu. Prema informacijama američkih medija strahuje se da je poginulo više od 100 osoba, a guverner Endi Bišer (Andy Beshear) kazao je kako je ovo bio najrazorniji tornado u ovoj državi.

U razornim tornadima uništena je tvornica svijeća u Mejfildu u Kentakiju, uništen je starački dom u susjednom Misuriju i poginulo je najmanje šestero radnika u skladištu Amazona u Ilinoisu.

Oko 40 radnika spašeno je iz tvornice svijeća u kojoj se nalazilo više od 100 osoba, a Bišer navodi da bi bilo čudo ako bi spasioci još pronašli živih radnika iz ruševina.

– Vjerojatno će biti više od 100 izgubljenih života ovdje u Kentakiju. Nestalo je sve što im se našlo na putu. Kuće, kompanije, vladine zgrade… samo su nestale, rekao je Bišer koji je proglasio vanredno stanje u ovoj Kentakiju i zatražio hitnu pomoć.

Guverner Kentakija je dodao kako je 189 pripadnika Nacionalne garde raspoređeno da pomognu u oporavku. Također, Bišer je rekao da će spasilački napori biti fokusirani velikim dijelom na Mejfild, dom za oko 10.000 ljudi u jugozapadnom dijelu države gdje se spaja s Ilinoisom, Misourijem i Arkanzasom.

 

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print