Podignuta optužnica: Bugojanci fingirali saobraćajne nesreće kako bi naplatili štetu

0
806
Kantonalno tužilaštvo SBK podiglo je optužnicu protiv Ajdina Kadunića i Mukadese Kadunić zbog krivičnih djela Ovjeravanje neistinitog sadržaja i Prevara u pokušaju te Irzala Manjgafića zbog krivičnog djela Ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Optuženima Ajdinu Kaduniću i Irzalu Manjgafiću se stavlja na teret da su tokom 2013. godine doveli u zabludu policijske službenike Policijske stanice Jajce na način da su prethodno fingirali prometnu nesreću u mjestu Zelenkovica, općina Jajce, a potom su nazvali Policijsku stanicu Jajce gdje su policajci sačinili izvještaj o izvršenom prekršaju sa saobraćajnom nesrećom unoseći lažne podatke da se saobraćajna nesreća stvarno i dogodila, a sve u namjeri kako bi Ajdin Kadunić od osiguravajuće kuće naplatio štetu u čemu nije uspio jer mu je zahtjev za naknadu štete odbijen.

Optuženoj Mukadesi Kadunić se stavlja na teret da je tokom 2013. godine zajedno i po dogovoru sa Manjgafićem fingirala saobraćajnu nesreću na regionalnom putu R-481 Bugojno-Prusac, općina Donji Vakuf a u sve u namjeri da Mukadesa Kadunić naplati štetu od osiguravajuće kuće , nakon čega su nazvali policijske službenike PS Donji Vakuf te iste doveli u zabludu da sačine izvještaj unoseći lažne podatke u izvještaj da se stvarno dogodila saobraćajna nesreća, nakon čega je optužena Mukadesa Kadunić podnijela zahtjev za naknadu štete, ali joj je zahtjev odbijen.

Trojac je unaprijed dogovarao mjesta “nesreće” i način, a izvodili su ih automobilima Mercedes, Audi A6, Opel Ascona i Fiat Punto.

Izvor: klix.ba