Počinje suđenje Nijemcu koji je usmrtio Šabana Šaulića

0
16

Skoro tri godine od prometne nesreće u kojoj su nedaleko od Bilefelda stradali Šaban Šaulić i Mirsad Kerić, a Slobodan Stojadinović zadobio teške ozljede, čitav slučaj dobit će svoj sudski epilog. Ročište na kome će po prvi put pred lice pravde biti izveden Nijemac turskog porijekla, Alsin Levent, zakazano je za 20. siječnja.

Kako piše Blic, obitelj Šaulić će otići za Njemačku da bi prisustvovali suđenju koje već izaziva ogroman interes u javnosti do te mjere da je sud dobio rekordan broj prijava za akreditacije predstavnika njemačkih, ali i medija iz okolnih država.

“Vjerujemo u sud u Nemačkoj i nadamo se maksimalnoj kazni, ali koliko god da bude osuđen, ništa ne može vratiti našeg supruga, oca i djeda Šabana niti umanjiti tugu i bol koje osjećamo. Dvije obitelji su zavijene u crno i ostaju da žive s tim dovijeka”,  rekla je Šabanova udovica Gordana.

Za dvostruko ubojstvo iz nehaja, nanošenje tjelesne ozljede iz nehaja, kao i opasne radnje u prometu, te vožnju bez vozačke dozvole, optužen je Nijemac, turskih korijena, rođen u Giterslou. Prema navodima Okružnog suda, on je priznao krivicu.

Podsjetimo, Šaban Šaulić i njegov klavijaturist Mirsad Kerić poginuli su 17. veljače  2019. godine, nakon nastupa u Njemačkoj u noći prije tragedije. Spasilačke ekipe o nesreći su obaviještene u 6:50 sati ujutru. Do 9:30 sati  put je bio neprohodan, pošto su vatrogasci dva sata četvero povrijeđenih ljudi izvlačili iz smrskanih automobila.

Kako je kasnije ustanovljeno, Alsin Levent je na dan nesreće vozio bez vozačke dozvole, a bio je i pijan kada je u automobilu “Mazda 6” izazvao tešku nesreću na putu A2 u blizini Gitersloua. Kako je utvrđeno, Levent je vozio brzinom od 160 km/h, na mjestu gdje je u tom trenutku bilo dozvoljeno voziti 80 km/h.