Počinje snimanje filma “Ne skreći sa staze” u Bugojnu i Donjem Vakufu

 

Snimanje dugometražnog igranog filma radnog naziva “Ne skreći sa staze” scenariste Vahida Durakovića i koscenariste i reditelja Emira Kapetanovića, počinje u subotu, 11. marta u Bugojnu.

– Film „Ne skreći sa staze“ je savremena komedija za djecu i odrasle. U priči na jednoj strani imamo djecu, nevinu, veselu i razigranu, željnu života, dok s druge strane imamo odrasle, isfrustrirane i izgubljene, koji zbog etničkih podjela, iracionalnim ponašanjem svakodnevno „ubijaju“ budućnost svoje djece. Između te dvije društvene grupe upada jedna glumačka ekipa s predstavom za djecu koja pokušava da nadvlada etničke podjele i predstavom usreći djecu što izaziva mnogo nevolja glumačkoj ekipi i dovodi nas do apsurdnih i komičnih situacija – rekao je za Fenu scenarista Vahid Duraković.

Reditelj i koscenarista filma je Emir Kapetanović. Glumačku podjelu u filmu čine glumci iz BiH, Hrvatske i Srbije (Mirvad Kurić, Zana Marjanović, Miraj Grbić, Mirza Tanović, Vanesa Glođo i drugi). Direktor fotografije je Mikša Anđelić, scenograf i kostimograf je Monika Močević, majstor tona Predrag Đorda.

Producent filma je DEPO iz Sarajeva, koproducenti iz BiH su RTV Federacije BiH TV i Udruženje CKA Charlama. Koproducenti filma su Eurofilm (Hrvatska) i Emote Production (Srbija).

izvor: fokus.ba

Foto: Bugojno Danas

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print