Počinje kulturna manifestacija „Dani šejha Abdulvehaba Ilhamije Žepčaka 2021“

 

U povodu 200 godina od smrti šejha Ilhamije manifestacija će ove godine imati objedinjen program u dva grada istovremeno – u Travniku i u Žepču, rečeno je jučer  na press konferenciji u Domu BZK „Preporod“ u Sarajevu povodom početka kulturne manifestacije „Dani šejha Abdulvehaba Ilhamije Žepčaka 2021.“

Medijima su se ovom prilikom obratili predstavnici organizatora ovogodišnje manifestacije – u ime Direkcije BZK „Preporod“ predsjednik BZK „Preporod“ prof. dr. Sanjin Kodrić, u ime BZK „Preporod“ Travnik predsjednik IO mr. Taik Ganić, u ime BZK „Preporod“ Žepče predsjednik IO Rusmir Agić, te projekt menadžer BZK „Preporod“ za regiju Srednja Bosna i koordinator manifestacije doc. dr. Dženan Kos.

Kako je istaknuto, kulturna manifestacija „Dani šejha Abdulvehaba Ilhamije Žepčaka 2021.“ organizuje se povodom 200 godina od smrti šejha Ilhamije, te sa objedinjenim programom u dva grada istovremeno – u Travniku i u Žepču.

Centralni događaj izuzetno bogatog, sadržajnog i kvalitetnog programa manifestacije predstavlja „Naučni skup Šejh Abdulvehab Ilhamija Žepčak: 200 godina od smrti“ čiji su organizatori Direkcija BZK „Preporod“, BZK „Preporod“ Travnik, BZK „Preporod“ Žepče, Institut za bošnjačke studije BZK „Preporod“, Institut za jezik Univerziteta u Sarajevu, Orijentalni institut Univerziteta u Sarajevu, a koji će biti održan u Travniku 11. decembra.

Pokrovitelji manifestacije su Općina Travnik – načelnik Općine Travnik, Općina Žepče – načelnik Općine Žepče, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Ministarstvo obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta SBK, Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK i BH Telecom d.d. Sarajevo sa direkcijama u Travniku i Zenici.

Partneri manifestacije su JU Centar za kulturu Općine Travnik, JU Dom kulture Žepče i JU Gradska biblioteka Travnik.

Program manifestacije možete vidjeti na ovom linku Program_.

izvor: travnik-grad.info

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print