Početak prvenstva ipak bez publike u SBK

0
58

Danas počinje Prvenstvo BiH u košarci. KK Promo dočekuje ekipu Leotara iz Trebinja. Nažalost, iako smo se nadali da će biti dozvoljeno prisustvo bar dijela publike, u Srednjobosanskom kantonu i dalje su na snazi stroge mjere za sportske događaje u zatvorenom prostoru i od Policijske stanice Donji Vakuf dobili smo Rješenje u kojem eksplicitno stoji da prisustvo gledalaca nije dozvoljeno.

Problem je to za sve klubove dvoranskih sportova u našem kantonu.

Juče je u Travniku održana i zajednička press konferencija Sportskog saveza SBK i prvoligaških klubova iz SBK na kojoj je posebno govoreno o ovom problemu. Pored toga što Kantonalna vlada izbjegava ozbiljnu finansijsku pomoć klubovima, nadležni ne žele ni da dozvole publiku u našim dvoranama, što direktno utiče i na budžet klubova.

KK Promo, iako je u pitanju “viša sila”, izvinjava se svojim vjernim navijačima što će, bar na početku ove sezone, utakmice i dalje morati pratiti putem video linka. Iskreno se nadamo da će se oni kojih se pita uskoro predomisliti i izravnati klubove iz SBK sa ostatkom države, u kojem su vrata dvorana bar odškrinuta za publiku.