Počela tradicionalna manifestacija Dan općine Travnik 2024.

Izvođenjem mjuzikla za djecu “Slovotragač” , u koprodukciji Centra za kulturu i Pozorišta Travniku prepunoj Velikoj sali JU Centar za kulturu općine Travnik danas je počela je tradicionalna kulturno – zabavna i sportska manifestacije Dan općine Travnik 2024. godine. U holu Centra za kuturu općine Travnik postavljena je i izložba “Travnička muzička scena” koju su producirali UG “Smart Media”Travnik i JU Centar za kulturu.

-Dan općine Travnik će se zvanično obilježiti 21. marta svečanom sjednicom Općinskog vijeća Travnik, a ovogodišnja manifestacija je u potpunosti posvećena djeci i mladima.

Stoga je uz pozorišne predstave i koncerte za djecu, izložbe i sportske aktivnosti, u osnovnim školama na području općine Travnik realizirano i takmičenje u literarnom i likovnom stvaralaštvu pod nazivom ” Travnik, najljepši grad”, a oni najbolji i najuspješniji učenici će biti nagrađeni u petak, 22. marta. – saopćeno je iz Općine Travnik.

Počela tradicionalna manifestacija Dan općine Travnik 2024.
Izložbena postavka “Travnička muzička scena”

Dan općine Travnik, od 2012. godine obilježava se 21. marta i to na dan za koji se vežu brojna simbolična značenja, od kojih je najznačajniji dolazak proljeća.

Organizacioni odbor je donio odluku da se u 2024. godini neće raspisivati javni poziv za učešće u obilježavanju manifestacije, te da će se programske aktivnosti realizirati u skraćenom izdanju uz saradnju kulturnih ustanova čiji je osnivač Općina Travnik.

Više o Programu obilježavanja na:

Hronika.na

Foto: Travnički.INFO

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print