Pobjede u dvije prijateljske utakmice obećavaju dobar početak prvenstvene sezone

0
74

U petak, 4. oktobra, u Sportskoj dvorani u Donjem Vakufu su pripremnu utakmicu odigrali KK “Promo” i KK “Kakanj”, koju je domaća ekipa dobila rezultatom 82:78. Tokom cijelog susreta “Momci s Vrbasa” bili su bolji rival. Već u prvoj četvrtini napravljena je prednost od desetak poena, koja je održavana do finiša utakmice. Iako se radilo o prijateljskoj utakmici, gostujući košarkaši pokazali su mnogo nervoze na terenu, što je rezultiralo sa čak pet tehničkih i dvije nesportske greške.

“Nadamo se da takav pristup igri nećemo gledati u prvenstvenim utakmicama, budući da je i večeras oko 800 donjovakufskih navijača došlo prije svega da gleda dobru košarku, da podrži svoju ekipu, ali i da korektno pozdravi protivnika i aplaudira na svaki dobar potez, bez obzira koja ekipa ga je napravila.
KK “Promo” zahvaljuje najboljim navijačima na svijetu na podršci. Idućeg vikenda očekuje nas početak prvenstva i prva, historijska prvoligaška utakmica protiv “Bratunca”. Tada ćemo svi zajedno pokazati da Donji Vakuf nije slučajno upao u društvo 12 najboljih ekipa u državi.” – navode iz KK “Promo” na zvaničnoj fb stranici kluba.