Pobjeda “Proma” protiv “Igman Burcha”

0
104

U subotu, 21. septembra, u sklopu obilježavanja Dana općine Donji Vakuf, u “Promo areni” odigrana je prijateljska pripremna utakmica između KK “Promo” Donji Vakuf i KK “Igman Burch” Ilidža.

Oko 400 prisutnih gledalaca imalo je priliku vidjeti dobru, borbenu utakmicu u kojoj je “Promo” na kraju slavio rezultatom 86:80. Možda se očekivala uvjerljivija pobjeda novog prvoligaša, ali ekipa s Ilidže pokazala je da posjeduje izuzetan kvalitet, te se predstavila kao jedan od najozbiljnijih kandidata za sami vrh A1 lige.

Oni koji duže prate KK “Promo” znaju da su za “Momke s Vrbasa” Ilidžanci tradicionalno neugodna ekipa, te da ih nisu uspjeli pobijediti u prošle tri sezone A1 lige.

Na momente je ekipa “Proma” izgledala odlično na terenu, dostizala prednost od 16 poena u nekoliko navrata, ali, s druge strane postojale su i “crne rupe” u igri u kojima se prednost brzo topila. Do početka lige ostalo je još tri sedmice u kojima će trener Hamdo Frljak, vjerujemo, otkloniti uočene nedostatke u igri svog tima.

“Zahvaljujemo navijačima koji su i ovaj put podržali “Momke s Vrbasa”. Do početka prvenstva igrat će se još nekoliko kontrolnih mečeva, a 12. oktobra počinju “ozbiljne” utakmice, one u kojima ostavlja zadnji atom snage na terenu i u kojima pucaju glasne žice na tribinama”, istaknuto je iz “Proma”.