Plavi orkestar u Sarajevu pred 40.000 posjetitelja

0
37

Kultni sarajevski bend “Plavi orkestar” danas će ispred Vječne vatre u Sarajevu održati koncert u okviru turneje “Everblue Live 2017”. Očekuje se dolazak oko 40.000 posjetitelja iz svih krajeva BiH.

Pod pokroviteljstvom turističke zajednice Kantona Sarajevo popularni “Plavci” će se sarajevskoj publici pokloniti u 22 sata i 30 minuta, odmah nakon projekcije filma “Baby Driver” u okviru Open Air programa 23. Sarajevo Film Festivala.

Plavi Orkestar će ovaj koncert na otvorenom snimati za potrebe prvog live albuma grupe.

“U Sarajevu po prvi put sviramo za vrijeme ljeta. To nam je drago jer je Plavi Orkestar po karakteru, nekako, ljetni bend. Posebno nam je drago da ovu turneju započinjemo baš u našem gradu. Nadamo se da ćemo uspjeti uzvratiti Sarajevu lijepim koncertom i energijom koju je ono dalo nama”, istakli su članovi grupe koji će večeras izvesti najpopularnije pjesme Plavog orkestra.

 

Izmjene u odvijanju gradskog prevoza zbog koncerta

Režim odvijanja javnog gradskog prevoza u Sarajevu bit će izmijenjen u večernjim satima zbog pripreme i održavanja koncerta ispred “Vječne vatre”, saopćeno je iz Službe za odnose sa javnošću KJKP “Gras”.

U skladu sa Rješenjem Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, od 22.00 sati do kraja radnog vremena tramvajski saobraćaj neće biti u funkciji na relaciji Skenderija – Baščaršija – Higijenski Zavod i odvijat će se preko okretnice Skenderija.

Autobuska linija 31e Vijećnica – Dobrinja mijenjat će polazni terminal i dijelom trasu linije, te će polaziti sa terminala Trg Austrije, a na relaciji Trg Austrije – Skenderija u oba pravca saobraćat će trolejbuskom trasom, navode iz “Grasa”.

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                    /izvor:bhrt.ba/