Pionirke OK “AS” Donji Vakuf osvojile prvo mjesto na turniru u odbojci u Novom Travniku

U srijedu 23. 11 pionirke OK AS Donji Vakuf sudjelovale su na turniru “Volim odbojku” povodom dana državnosti BiH u Novom Travniku.
Prvu utakmicu igrali su protiv OK ” BUSOBAČA” te su pobjedili 2:0 u setovima, a sve djevojčice su igrale.
Drugu utakmicu, ujedno i finalnu utakmicu odigrali su protiv domaćina OK “VICTORY” u kojoj su također upisali pobjedu (2:0). I u ovoj utakmici su svi igrali, te dali svoj maximum za osvajanje prvog mjesta.
Jučerašnji sastav u pionirskoj kategoriji: kapiten Neira Gekić, Sara Omerinović, Jasmina Škiljan, Elma Alibašić, Anela Alibašić, Almedina Nuker, Hana Mehemedocić, Ena Duvnjak, Merisa Habib i naš najmlađi član jučer Enida Hadžić.
Svi su dali veliki doprinos, te su kao ekipa ostvarili ovaj dobar rezultat. Kako je ekipa bila dobra timski, tako iz timske igre proizilazi i pojedinačni rezultat koji bez tima ne bi mogao doći bez izražaja, jučer najbolji pojedinci OK AS Donji Vakuf bili su:
Najbolji LIBERO : Jasmina Škiljan
Najbolji TEHNIČAR : Sara Omerinović
IGRAČ TURNIRA: Anela Alibašić
“Još jednom velike čestitke za naše djevojčice, te nastavite još više da trenirate, radite i slušate trenere jer je to jedini put do uspjeha. Hvala domaćinu na odličnom gostoprimstvu, te organizaciji turnira, nadamo se da se vidimo i iduće godine. Hvala i našem Suadu Dudi Hodžiću kojeg smo jučer angažovali kao “vozača” i sportskog prijatelja na lijepoj i ugodnoj vožnji do Novog Travnika”, poručili su iz OK AS Donji Vakuf.
Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print