Pioniri ŠK “Never Stop” osigurali glavni žrijeb za državno prvenstvo

0
27

 

ŠK „Never Stop“ Donji Vakuf prvog dana vikenda bila je domaćin kvalifikacionog turnira – završnice Prvenstva BiH u košarci u kategoriji pioniri –  U 14. Pored domaćin, turnir u Sportskoj dvorani Donji Vakuf  igrali su KK „Lokomotiva“ Mostar i KK „Bihać“ Bihać.

Dječaci ŠK “Never Stop”  obezbjedili su glavni žrijeb za državno prvenstvo.

” Očekivano smo se plasirali na završni turnir sistema A. KS BiH koji će se održati sljedeći vikend!”
Učestovat će najbolje ekipe iz sistema A :
OKK”SPARS” Sarajevo
OKK “SLOBODA” Tuzla
OKK “ČELIK”Zenica i
Š.Ķ.”NEVER STOP” Donji Vakuf.
Izvještaj sa turnira:
U prvoj utakmici jučerašnjeg programa nastupili smo protiv ekipe iz Mostara, i uz nervozan početak naših dječaka, što i priliči njihovom uzrastu, ostatak utakmice smo izdominirali svih 35 min.
Kompletna startna petorka je završila utakmicu sa dvoznamenkastim učinkom. Posebno moramo pohvaliti uspješan povratak našeg Adina Kurića koji je pauzirao zbog loma ruke i utrpao talentovanim “Lokosima” svih 28 poena. Ništa manje nisu zaostajali i Hamza Šutković, Teo Kahvedžić sa 15, odnosno 13 poena. Mladi Jašarević je spustio rampu našeg koša i uspio ubaciti i 10 poena u napadu.
Ni u kojem slučaju ne smijemo zanemariti učinak bekovskog para Ismara Šutkovića 16 poena i Ahsena Čavka 7 poena. Ali u oba pravca. Njih dvojica se tako uspješno nadopunjuju na obje strane terena da bi im i mnogo ozbiljniji igrači pozavidjeli!
Naši momci su potpuno nadigrali protivnika. U svim elementima košarkaške igre. Skoro svi naši dječaci su se upisali u strijelce. Posebno raduje nastup i igra naših najmlađih igrača Faris Zahirović 12 g i 8 poena, Muhamed Kovač 11 g.i 12 poena i Jasmin Behrem 10 god.i 5 poena.
A druga utakmica je bilo nešto najbolje viđeno u Sportskoj Gradskoj Dvorani u omladinskim uzrastima.
Uopšte neću spominjati poene. Samo ću reći da svi naši dječaci koji su bili na parketu protiv KK.”Bihać” izgledali su kao razigrani ansambl “Boljšoj” teatra.
Jer to je bio pravi ples sa mnoštvom pogođenih trojki, Tea i Ismara! Dominacija Adina i Hamze i veliku predstavu i nevjoravatne asistencije Emana i Hamze čiji broj je bio preko 20 za njih dvojicu.
Bilo je predivno gledati rastrčane pionire Never Stopa, u sparnoj dvorani! Djelovali su kao rashladni uređaj za prisutne u dvorani. Koji su svaki potez (a bilo ih je puno) pozdravljali gromoglasnim aplauzom.
Sve više što bih rekao, možda bi pokvarilo sveopšti umjetnički dojam orkestra u crveno-crnim uniformama, pod ravnanjem dirigenata Feriza Vinčevića i Ahmeda Hodžića.
Dječaci i momci moji !! Ponosni smo na vas. Sad idemo dalje, ali ne da sanjamo, nego da ostvarimo svoje snove na finalu sistema A.
ŠK”NEVER STOP”Donji Vakuf-108
KK”LOKOMOTIVA”Mostar-46
(24:16-39:10-25:16-20:04)
Kurić Adin-28pts
Jašarević Eman-10ts
Šutković Ismar-16pts
Velagić Benjamin-3pts
Kahvedžić Enis
Behrem Jasmin-5pts
Muhamed Ramić-4pts
Ahsen Čavak-7pts
Amir Horoz
Teo Kahvedzić-13pts
Faris Zahirović-8pts
Hamza Šutković-15pts
ŠK”NEVER STOP”Donji Vakuf-91
KK”BIHAĆ”Bihać-33
(25:08-25:10-21:07-20:08)
Kurić Adin-26pts
Jašarević Eman-13ts
Šutković Ismar-6pts
Velagić Benjamin-2pts
Kahvedžić Enis
Behrem Jasmin-4pts
Muhamed Ramić
Ahsen Čavak-6pts
Muhamed Kovać-12pts
Teo Kahvedzić-2pts
Faris Zahirović-2pts
Hamza Šutković-18pts
+241
Samir Zahirovic Pajo, Amela Jamie Johnston i 74 ostalih
8 podjela.
Sviđa mi se

 

Komentar
Podijelite

izvor: fb / ŠK Never Stop