Pete BH Telecom sportske igre mladih posjetit će 28 bh. gradova

0
70

Još dva dana do početka najljepše sportske priče: Prijave za najljepšu sportsku priču, BH Telecom Sportske igre mladih, izazvale su veliko interesovanje kod djevojčica i dječaka širom Bosne i Hercegovine.

Iako je ostalo još samo dva dana do početka takmičenja, mališani ne odustaju sa prijavama. Kao uvertira Igara održani su “SIM dani radosti” u Goraždu gdje su se mališani zabavili u igri “Između dvije vatre”. Oni najvatreniji su osvojili neka od prva tri mjesta i nagrađeni su medaljama. Mališani iz ekipe “Zmajevi goraždanski” osvojili su prvo mjesto, a desetogodišnji Adin Agović iz ekipe “Strijelci” je priznao da s nestpljenem očekuje početak Igara: “Bilo nam je super takmičiti se. Ovo je treći put da učestvujem i jedva čekam da Igre počnu.”

 

Takmičenje “Između dvije vatre” dio je projekta “Fer igra za fer djetinjstvo”, koji Igre provode u saradnji sa Košarkaškim savezom BiH, a uz finansijsku podršku USAID-a. Cilj projekta je promovirati fer plej, prijateljstvo, solidarnost i  toleranciju. Prvi grad domaćin Igara i ovog ljeta je Konjic u koji vesela “SIM ekipa” putuje 26. juna, nakon čega Igre nastavljaju uveseljavati mališane u 28 bh. gradova. Najveće besplatno takmičenje za dječake i djevojčice ove godine održava se u dvije starosne kategorije: 2000. godište i mlađe te 2004. godište i mlađe. Svi zainteresirani se mogu prijaviti putem web stranice www.igremladih.ba ili pozivom na broj 033 711 930. Priča koja već pet godina uljepšava ljetni raspust i ove godine za nestrpljive mališane pripremila je puno iznenađenja, pa ne čudi što je slogan ove zanimljive manifestacije postao uzrečica sa sportskih terena – “Igre su zakon!”