Pet mjeseci nakon požara otvoren obnovljeni Bingov tržni centar u Mostaru

0
39

Pet mjeseci nakon katastrofalnog požara, bh. trgovački gigant Bingo otvorio je svoj mostarski tržni centar. Uz izaslanicu mostarskog gradonačelnika Radmilu Komadinu i predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH Edina Mušića, svečanu vrpcu prerezale su i dvije radnice Binga.

Tatjana Paunoski glasnogovornica kompanije Bingo na otvorenju kazala je kako samo pet mjeseci nakon požara se otvara prelijepi objekt površine 11.660 metara kvadratnih.

“Stotinu njih koji su i ranije radili radit će i dalje, te su i danas ovdje s nama. Ovo je drugačiji i mnogo ljepši objekat nego onaj raniji jer smo standarde naših objekata postavili sa Bingo City Centrom. Hipermarket na povšini od devet hiljada metara kvadratnih nudi bogat asortiman s više od pedeset hiljada artikala, a tu su i popusti koje nismo ni ovaj put izostavili”, kazala je Paunoski.

Paunoski je zahvalila svim domaćim kompanijama koje su bile s Bingom u posljednjih pet mjeseci, a više od pedeset kompanija i sedam hiljada radnika je radilo na izgradnji centra.

Faruk Širbegović iz građevinske kompanije Širbegović koja je gradila sam centar kazao je kako je otvorenje centra još jedan veliki uspjeh Binga, ali i svih onih kompanija koje su ga gradile.

“Kompanija Bingo je dala nemjerljiv doprinos ne samo razvoju građevinskih kompanija, nego brojnih drugih iz ostalih grana koje svoje prizvode plasiraju u preko dvije stotine njihovih prodajnih objekata. Svi možemo biti ponosni da je Bingo izrastao u jednu od najvećih kompanija u regiji, a za kompaniju Širbegović on predstavlja najvećeg pojedinačnog investitora“, kazao je Širbegović.

Radmila Komadina, kao izaslanica mostarskog gradonačelnika Ljube Bešlića kazala je kako je ovaj objekat od nemjerljivog značaja za Mostar.

“Ovo je posebno za Mostar jer će ovdje raditi dvije stotine radnika kad svi prateći sadržaju budu gotovi. To je za nas jako važno, jer ja ne mogu na ovom svečanom trenutku spomenuti onaj kobni 22. aprila i kako smo se teško svi mi građani Mostar osjećali taj dan. Danas pak slavimo početak rada jednog prekrasnog objekta”, kazala je Komadina.

Pun lijepih riječi bio je i Edin Mušić, prdsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH kazao je da je Bingo simbol naše zemlje u oblasti trgovine i proizvodnje te čestitao kompaniji na poslu urađenom u obnovi objekta.

“Ponosni smo na sve ovo što je urađeno i ono predstavlja jednu veliku nadu za sve nas. Nadamo se da će kompanija Bingo kako je najavljeno izgraditi ovdje još niz objekata kao mjesta susreta i razgovora”, kazao je Mušić.

Posebno je sretna bila radnica Binga Ernesa Tipura koja je tu već sedam godina, a koja je kao i sve njene kolege i kolegice uspjela sačuvati svoje radno mjesto i pored njegovog potpunog uništenja.

“Drago mi je da sam se ponovo vratila u naš Bingo, posebno mi je drago da sam dok se ovdje obnavljalo cijelo vrijeme bila u radnom odnosu”, kazala je uposlenica centra.

Nakon što je vrpca presječena kolone kupaca krenule su prema obnovljenom centru. Cijeli dan traju razne degustacije i predstavljanja Bingovih poslovnih partnera, a u programu je i koncert Adnana Jakupovića.