Pao neslavni rekorder u Travniku: Na ime neplaćenih kazni državi dužan više od 55.000 KM

0
103

Pripadnici Policijske stanice Travnik jučer su kontrolirali Audi Q7, kojim je upravljao P. S. (27) iz Trnova, prtilikom čega je utvrđeno da je na ime neplaćenih kazni državi dužan 55.095 KM.

Kako je saopćeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjebosanskog kantona, P. S. je višestruku povratnik u činjenju saobraćajnih prekršaja. Nesavjesnom vozaču je oduzeto vozilo.

– Pripadnici MUP-a SBK, pored aktivnosti koje provode u vezi pandemije koronavirusa, kontinuirano provode pojačane mjere i radnje koje su usmjerene na poboljšanje stanja sigurnosti saobraćaja. Između ostalog, cilj navedenih mjera i radnji jeste smanjenje broja saobraćajnih prekršaja, koje učesnici u saobraćaju čine po raznim osnovama. Jedna od ovih aktivnosti ogleda se u kontroli vozača koji su višestruki povratnici u činjenju saobraćajnih prekršaja, čiji iznos neplaćenih novčanih kazni se utvrđuje uvidom u ROF bazu. U takvim slučajevima, vozila se oduzimaju kao sredstvo izvršenja prekršaja, kako bi se takvi vozači spriječili u daljnjem činjenju prekršaja.

Ovakve i slične aktivnosti službenici policije nastavljaju i u narednom periodu, kako bi se u što većoj mjeri doprinijelo poboljšanju stanja sigurnosti saobraćaja na području Srednjobosanskog kantona.

Dnevni avaz